Mekorák lehetnek a terménytároló silók?

Emaki mezőgazdasági webáruház
Emaki mezőgazdasági webáruház
Emaki mezőgazdasági webáruház

Az ősz általában a betakarítás időszaka. Bár vannak olyan termények, amilyenek például a gabonafélék, amiket már a nyár közepén szokás begyűjteni. Ezzel ellentétben, a tengeri főként csak az ősz közepe felé, de az sem ritka, hogy télen kerül betakarításra. Még a napraforgó is többnyire a hideg hónapokba nyúlóan lesznek learatva. Ezek a szemestakarmányok adják azt a gabona háromszöget, amelyek a leggyakrabban vannak termesztve a magyar, de az európai vidékeken egyaránt. Amint megtörténik a begyűjtés és lefejtés, a következő lépés a tárolókba való lerakodás.

Természetesen az ipari méretek mellett, olykor sokkal kisebb volumenekben kell gondolkodni. Aki tart otthon néhány baromfit, netán nyulai, malacai vannak, azoknak fontos gondoskodni a megfelelő mennyiségű és jó minőségű táplálékról. A tárolás közel sem egyszerű feladat, amire többnyire a silók használhatóak. Könnyebb egy olyan egységet használni, mint ömlesztve vagy zsákokban tartani az élelmet.

Az Emaki mezőgazdasági webáruház oldalán egy helyen összehasonlíthatod a különböző méretű terménytároló silókat. Választható itt 1, 3, illetve 15 köbméter befogadásra képes fémvázas keretre szerelt siló. A termékek magas minőségű alapanyagokból készültek, aminek hála jól viselik a terhelést és az idők próbáját. Egyszerű betöltést és kivételt tesznek lehetővé, amivel megkönnyítik a gazdálkodó feladatát. Ami a költségeket illeti, azok érthető módon arányosan növekednek a méretekkel. A végső döntés előtt megéri komoly számításokat végezni, hogy biztosan az a térfogat legyen beszerezve, ami az aktuális és a jövőbeni igényeket ugyanúgy kiszolgálja.

A szemestakarmány hatékonyan csak ilyen formában tárolható, hiszen a többnyire zárt eszközök tudják biztosítani, hogy a rágcsálók ne jussanak hozzá az élelemhez. Csak a kellően száraz magok betöltése történjen meg, mert így lehet elejét venni az állagromlásnak hosszabb időtávlatban. A pontos méretek ismeretében kell előkészíteni a silóknak a végleges helyet, ezért a vásárlás előtt ezek megismerésére essen elegendő figyelem. A kiszállítás néhány napot igényel, amivel jó tisztában lenni.