Meghatározó szerepet tölt be a cserkeszőlői fürdő

cserkeszőlői fürdő
cserkeszőlői fürdő
Cserkeszőlői fürdő

A falu az ország bármely részéről könnyen megközelíthető. Ehhez Budapestről indulva, az M5-ös autópályára, majd Kecskemétnél a 44-es főútra kell térni. A cserkeszőlői fürdő a tiszazugi régió turisztikai központja. Kincsét, a 82 °C hőmérsékletű forrást 1943-ban olajfúrás közben, 2300 méterrel a felszín alatt találták meg.

1952-ben elkülönült Tiszakürttől, és a falu önálló fejlődésének legfontosabb szakasza a cserkeszőlői fürdő megnyitása volt. A gyógyvíz és a gyógyfürdő hírnevet hozott a helységnek, ám ez nem jött könnyedén. Az 1980-as években megépült a Hotel Touring és a Termál Étterem, majd a politikai rendszer leváltása előtt fejeződött be a kemping 14 faházának megépítése.

Ezután eljárást indítottak a cserkeszőlői fürdő fejlesztése céljából, és Cserkeszőlő volt az első község, amely lakóhelyeket és üdülőhelyeket alakított ki közüzemi ellátással. Az önkormányzat 1990-ben alakult meg. A feladatait a saját intézményeinek támogatásával végzi, a beruházások céljából pedig, közüzemi társaságot alapított.

A cserkeszőlői fürdő 1993-ban az önkormányzat tulajdonává vált. A gyógyfürdő alapját, a termálvizet 1977-ben gyógyhatásúnak minősítették, és bizonyítottan eredményes az ízületi gyulladások, sérülések és nőgyógyászati ​​betegségek kezelésében. A második termálforrás 67 °C-os vizet bocsát ki, és nemrégiben ezt is gyógyvíznek minősítették.

Az elmúlt évtizedekben nemcsak sok ember vásárolt nyaralókat a környéken, hanem egyre több turista töltötte itt a nyaralását. A turisták számának és igényeinek növekedésével a cserkeszőlői fürdő is folyamatos fejlesztéseket hajt végre.