Megfelel az ADR előírásainak az üzemanyagkút

benzinkút üzemeltetés
benzinkút üzemeltetés
Benzinkút üzemeltetés

Régebben is nagyon sokan szerettek volna egy saját üzemanyag töltőállomást nyitni és üzemeltetni. Azonban a benzinkút üzemeltetés egy évtizeddel ezelőtt egy magánszemélynek nem volt más, mint egy elérhetetlen álom. A magas beruházási költségek és aztán a működéssel járó kiadások rengeteg mindenkit eltántorítottak ettől a projekttől.

Aztán a 2000-es évektől kezdve. a benzinkút üzemeltetés egyre kevesebből lett megvalósítható, köszönhetően javarészt a technológia gyors fejlődésének, ami ezt a területet is nagymértékben érintette. Mindez pedig azt jelenti, hogy bárki komolyan fontolóra veheti ezt.

Aki a 80-as, 90-es évek során nem tudta véghez vinni az ezzel kapcsolatos terveit, most mindenképp jól teszi, ha esélyt ad ennek. A benzinkút üzemeltetés azért is megfontolandó, mert az üzemanyag kis- és nagykereskedelmi ára között egyre nagyobb a különbség.

Az, akinek van egy üzemanyag töltőállomása, rengeteg pénzt megtakaríthat így, főleg abban az esetben, amikor több tíz autóból és haszongépjárműből álló flottája van. Persze, mielőtt valaki komolyan belevágna a benzinkút üzemeltetésbe, néhány dolgot nem árt tud.

Az egyik legfontosabb, hogy ez precizitást, odafigyelést és szakértelmet igényel, épp úgy, mint sok más vállalat. Rendelkezni kell egy ideális területtel, egy mélyreható üzleti koncepcióval és persze elegendő tőkével. Itt gondolni kell a szerkezetek megvételére is, akárcsak az üzemanyagkút beszerzésére.

Mit kell erről tudni? Nos, a hordozható üzemanyagkút eszközt azért fejlesztették ki, hogy az üzemanyagoknak, főleg a gázolajnak és a benzinnek, 200-3000 liter közötti űrmértékben, biztonságos helyet nyújtson. Ha ez megtörtént, akkor ugye a szállítás is egyszerűbb, köszönhetően a berendezés profi kialakításának és a fontos tartozékok meglétének.

A minden téren ideális üzemanyagkút ismérve, hogy az a Veszélyes Áruk Európai Szabályzat törvényeinek teljes mértékben megfelel. Ez alkalmas kell legyen II-od és III-ad osztályú tűzveszélyes üzemanyag szállítására. Ugyanakkor az üzemanyagkút csak akkor tudja ellátni a feladatát, ha bizonyos eszközökkel el van látva. Gondolni kell itt a normec 2” biztonsági szelepre.