A LED​ körlámpa​ bevilágítási szöge

LED fényforrás

Számos előnnyel rendelkezik a LED lámpa, legyen az bármilyen típusú. A megannyi jó tulajdonság miatt választják ezeket azok, akik nem akarnak többet hagyományos modellekkel világítani, amelyek igen sok áramot fogyasztanak és rövid idő alatt tönkremennek.

A LED​ körlámpa​ bevilágítási szöge is a pozitív adottságokhoz sorolható. Több évvel ezelőtt azonban a LED-es világítással szemben megfogalmazott egyik ellenérv az volt, hogy csak helyi fényként alkalmazható, mint például dekorációs világítás.

Habár a LED fényforrások java része mindig irányított fényt biztosít, a csomagoláson fel van tüntetve, hogy milyen szögben világítanak, ellentétben egy hagyományos izzóval, ami 360 fokban világít. Vannak olyanok, amelyek 25 fokos és 110 fokos fényt nyújtanak.

Amíg a 110-es általánosabb világítást kínál, addig nyilván a 25-ös koncentrált fényt ad. A LED​ körlámpa​ kialakítása révén 200 fok feletti bevilágítási szöggel is rendelkezhet. Ezért ezt rengeteg helyen nyugodtan lehet alkalmazni, mert nem okoz csalódást. Aki már kipróbálta, ezzel tisztában van.