Kültéri karácsonyi dekoráció házilag a spórolás jegyében

kültéri karácsonyi dekoráció házilag
kültéri karácsonyi dekoráció házilag
Kültéri karácsonyi dekoráció házilag

Lassan, de biztosan közeledik a tél legfontosabb ünnepe és az előkészületek már teljes gőzzel folynak. Fontos, hogy ne csak ajándékokat válasszunk a szeretteinknek és alaposan kidolgozzuk a menüt, hanem a kültéri karácsonyi dekoráció házilag megvalósítható tippjeit is vegyük sorra. Ehhez néha elégnek bizonyulnak a házkörüli fények és néhány színes akcentus, például egy skarlátvörös masni a lámpaoszlopon, karácsonyi koszorú a bejárati ajtón.

Az első dolog, ami eszünkbe jut, ha a kültéri karácsonyi dekoráció házilag készül, a füzérek. Manapság bármilyen hosszúságú égőket vásárolhatunk, függőkkel ellátott zsinórok vagy háló formájában, ami az egész homlokzat mentén kifeszíthető vagy a nyitott terasz oszlopaira akasztható.

Az égőkkel a ház homlokzatát gyorsan ünnepi köntösbe öltöztethetjük. Az ilyen karácsonyi kültéri dekoráció felakasztható a homlokzat köré, az ablakokra, ajtókra, oszlopokra és a korlátokra is. Az ünnepek nemcsak szórakoztatóak, hanem drágák is. A házilag elkészíthető kültéri dekorációval azonban nem kell feleslegesen költekeznünk, így több pénz marad a szeretteinknek szánt ajándékokra.

Az összes díszítést magunk is elkészíthetjük. Természetesen csak akkor válasszuk ezt a lehetőséget, ha van időnk és kreativitásunk. Még a gyermekeket is bevonhatjuk a karácsonyi kültéri dekoráció elkészítésébe. A téli ünnepek szépsége ugyanis a felkészülésben rejlik. Sokkal szórakoztatóbb a házat és az udvart a családdal együtt feldíszíteni. A karácsonyi kültéri dekorációk készítésével töltött idő sok pozitív érzelmet és jó hangulatot hoz.