Kora ősszel hasznos az elektromos konvektor

Elektromos konvektor
Elektromos konvektor

A kora őszi időszak még nem mindig igényli a nagy kapacitású fűtést, de jól jön esténként egy kis meleg a lakásban. Hogyan oldjuk ezt meg, ha nem szeretnénk beizzítani a „nehéz tüzérséget”? Léteznek olyan, a környezetbe igazán remekül illő elektromos konvektor eszközök, amelyek megoldást jelentenek. A jó elhelyezés szinte teljesen láthatatlanná teszi a berendezéseket, de hatásuk annál inkább érezhető lesz.

Mindössze csak egy gombnyomásba kerül, és az elektromos konvektor máris árasztja a kellemes meleget. Ez nagy előnyt jelenthet, hiszen ilyen módon elég pár perc, és máris enyhül a klíma. Azonban mivel áramot fogyasztanak, és gyakran elég nagy teljesítményűek az eszközök, számítani kell a plusz költségek megjelenésére.

Ugyanakkor mindez pár órás használattal még nem jelent nagy összegeket. Az elektromos konvektor általában két fokozattal rendelkezik. Amikor gyorsan szeretnénk felfűteni a helyiséget, akkor érdemes teljes kapacitáson működtetni, de egy kis idő elteltével már takarékra kapcsolható.