Az energetikai tanúsítvány ára az ingatlan méretétől függ

Az ingatlan méretétől függ
Az ingatlan méretétől függ

Az átlagos energiafelhasználás jelentős hányada az épületek fenntartására van fordítva. Az Európai Unión belül már évek óta nagy figyelmet fordítanak az energiatakarékosságra, ezért vált jogszabályok által is kötelezővé az új- és régi épületekre vonatkozó energetikai tanúsítvány.

Az energetikai tanúsítvány ára legfőképpen az adott ingatlan jellegétől és alapterületétől függ. Jellegét tekintve például a családi házakra, amennyiben pedig területet vesszük alapul, akkor a lakásokra kiállított tanúsítvány a költségesebb.

Az energetikai tanúsítvány ára kedvezőbb Budapesten, mint az ország egyéb pontjain. A tíz évig érvényes tanúsítványt akár már 24 órán belül elkészíti az Ecoteam. Ennek a dokumentációnak az a célja, hogy az esetleges ingatlanvásárlókat tájékoztassa az adott ingatlan állapotáról, valamint a szükséges felújítási javaslatokról. Az energetikai tanúsítvány ára nem egy számottevő összeg, ha azt vesszük alapul, hogy mekkora jelentőséggel bír ennek az energetikai jellemzőket összegző, kötelező dokumentumnak a szakszerű kiállítása.