Így dolgozik egy profi budapesti szemészeti rendelő

Budai Szemészeti Központ
Budai Szemészeti Központ
Budai Szemészeti Központ

Ha a szemünk világáról van szó, akkor semmi sem drága, és mindenki igyekszik a legmegfelelőbb helyet választani, ahol megkapja a tökéletes eredményt hozó kezelést. Szerencsére hazánkban lézeres szemműtéteket már több mint 30 éve végeznek, ráadásul a technológia is folyamatosan változik, fejlődik. A Budai Szemészeti Központnál (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14) világszínvonalú technológiával végeznek szemészeti kezeléseket. Ebben a központban például négyféle lézeres szemműtétet szoktak a leggyakrabban a szakemberek elvégezni.

Amikor egy páciensnek operációra van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje az éleslátását, akkor négy műtétfajta közül választhatja ki a legoptimálisabbat. Természetesen a szakorvos szava a döntő, hiszen a beteg, laikusként hogyan tudna jól választani? Mivel több típusa is van a beavatkozásoknak, ezért teljesen érthető módon jelentkeznek az árkülönbségek is. De nyilvánvalóan nem az ár lesz a döntő, sokkal inkább a lézeres szemműtét várható eredményességének a faktora.

Mindegyik módszer egyedi sajátosságokkal rendelkezik, azonban egy dolog biztosan egyezik köztük, mégpedig az, hogy minden beavatkozás biztonságos és alkalmas arra, hogy tökéletes látást biztosítson szemüveg vagy kontaktlencse nélkül. A PRK eljárás esetében több kellemetlenséggel és hosszabb lábadozási idővel kell számolnia a páciensnek, mint a többi beavatkozás után, bár ez a leginkább költséghatékony eljárás.

De például az érintésmentes Zero-Touch operáció után hamarabb kitisztul a látás, mint a PRK esetében, valamint gyorsabban zajlik a regenerálódás. Ezek nagyon fontos szempontok, mert nem mindegy, hogy mennyi kellemetlenséggel és munkából kieső nappal kell számolnunk az operáció után. A LASIK elnevezésű lézeres szemműtét igazán kíméletes metódus, a jó látás kialakulása néhány órát vesz igénybe utána. A FEMTO beavatkozás után csak nagyon kicsi kellemetlenség érezhető, a jó látás rögtön vagy néhány óra múlva kialakul. Ennek az eljárásnak csak egy hátulütője van, az ára. Az összeg közel fél millió Ft körül mozog.