Igen közkedvelt a zöld tea

Kívánatos a zöld tea
Kívánatos a zöld tea

A tea rengeteg országban hagyományos, igen kedvelt italt jelent, ami nyugodtan fogyasztható a nap bármelyik percében. Roppant elterjedt a zöld tea, aminek ez előnyös, szervezetre gyakorolt pozitív hatásait temérdek kutatás és vizsgálat egyértelműen igazolta.

Mindez a zöld tea legfőbb hatóanyagainak, alapanyagainak köszönhető, amelyek segíthetnek a fogyásban, csökkenthetik a koleszterinszintet, védik az érrendszert és ezek mellett, rákmegelőző hatásai is vannak. Sokakban felmerül a kérdés, hogy melyik bizonyul jobbnak, a zöld tea vagy épp a fekete változat? Tudni kell, hogy az előbbit nem erjesztéssel állítják elő, mint például a fekete teát.

Az előállításban központi szerep jut a gőzöléssel, melegítéssel történő teaszüret lebontásának, amelyekkel kinyerhetőek a levelekben fellelhető polifenol-oxidáz enzimek. Ezek garantálják a zöld tea számos pozitívumát. Magyarországon is igen kedveltnek és népszerűnek bizonyul ez az ital és ezt napi szinten rengetegen előszeretettel fogyasztják, reggel, este vagyis bármikor.