A hölgyek legyenek tisztában a menstruáció tüneteivel

A menstruáció tünetei

Minden nő életében egyszer beköszönt a termékenység. Az első menstruáció tünetei és a későbbi menstruáció elmaradása mindenképpen orvosi véleményt igényel.

A test ilyenkor tulajdonképpen tisztul, továbbá egyfajta jelző is, amely arról értesíti a test tulajdonosát, hogy minden rendben van odabent, hogy a hormonháztartás jól működik, esetleg a menstruáció elmaradása azt, hogy az illető teherbe esett. A menstruáció tünetei rengeteg dologról adnak képet. Ha a havi vérzés problémásan, nagy fájdalmakkal, rosszulléttel zajlik le, ajánlatos felkeresni egy szakembert. Abban az esetben is nőgyógyászhoz kell fordulni, ha terhesség alatti menstruáció üti fel a fejét.

Rendkívül lényeges, hogy a nők évente egyszer-kétszer ellátogassanak egy jól bevált klinikára, ahol a vizsgálatok elvégzése után kiderül, hogy min kéne változtatni. A nőgyógyászaton minden hölgy olyan kérdésekre kap választ, amelyeket a közéletben buta tévhitek kísérnek. A méhnyakrákszűrés már fiatal felnőttkorban elvégezhető, ezt pedig évente kell ismételni.