Hol kapjanak helyet a dísznövények?

dísznövények
dísznövények
Dísznövények

A kertet érdemes alaposan felvirágoztatni, mert aztán a törődésünk gyorsan megtérül egy pompázatos szín és illatkombináció közepette, ami reánk árad. Válogathatunk az egész szezon alatt nyíló dísznövények között, de az örökzöldek is elragadhatják képzeletünket.

Némelyik kifejezetten azzal lophatja be magát a szívünkbe, hogy csak néhány napon keresztül pompázik és ilyenkor mindig eszünkbe jut, hogy az év melyik szakaszában járunk. Az elmúlt néhány évben a dísznövények jelentős figyelmet kaptak a hobbi és profi kertészkedők szemszögéből. A lakás előtti részt vagy pont az balak alatti, falak melletti területe egyszerűen beültethetjük és tanúi lehetünk a gyors ütemben zajló fejlődésnek

. Természetesen csakis olyan dísznövények mellett döntsünk, amelyekről biztosan tudjuk, hogy remekül fogják érezni magukat. Ha kevés ismerettel rendelkezünk ezen a téren, akkor kérjük ki hozzáértő személy segítségét a választás alkalmával vagy lapozzunk fel olyan szakirodalmat, amire támaszkodhatunk a dísznövények beszerzése és elhelyezése előtt.