Hogyan fogyjak le gyorsan otthon?

hatékony fogyás
hatékony fogyás
Hatékony fogyás

Felszedni néhány kilogramm súlyfölösleget nagyon könnyű, de megszabadulni ezektől már valóságos kihívás! Persze létezik a konditerem nyújtotta lehetőség, azonban erre csak viszonylag kevés embernek van ideje a napi rutinja mellett, így a legtöbben az otthonukban próbálkoznak a fogyással. A hatékony fogyáshoz nem árt a szigorúan betartott edzésterv és diéta. Elsőszámú szükséglet nem más, mint a vasakarat. Ha ez megvan, akkor biztosan sikerre vihetjük a terveinket.

Modern életstílusunk egyik velejárója, hogy mindig elérhető az ennivaló, viszont aki le akar adni néhány kilót, annak vissza kell fognia magát az evéstől, legalább valamilyen szinten. Persze ez nem az éhezést jelenti, sokkal inkább az egészséges ételek rendszeres időközönkénti fogyasztását. Egy remek edzésterv sem árt, amit ha betartunk, akkor előbb-utóbb látható eredményt érünk el. Az intenset.hu weboldalon ingyen elérhető edzésterv és diéta sokat segíthet bárkinek a fogyókúra idején.

Tanácsos az alacsony intenzitású gyakorlatokkal kezdeni, ami nem túl megerőltető, például a nyújtás, bemelegítés, gimnasztika, séta, kerékpározás és ilyenek. Ezek kiváló rehabilitáló, stresszoldó programok, viszont tudni kell, hogy az edzések hatása egyenesen arányos a nehézségükkel. A közepes intenzitású edzések esetében már megerőltetőbb gyakorlatokat kell végezni, fokozottabban lélegzünk, fújtatunk, de még tudunk beszélni ezektől. Sok jó hatásuk van, edződik a szív, a keringési rendszer, az erőnlét, az állóképesség pedig nő.

Ebbe a kategóriába sorolható a futás, az úszás, sőt, még a hólapátolás is. Annál nagyobb az intenzitás, minél több izomcsoport vesz részt a mozgásban. Ideális mozgásforma a sífutás, az ellipszis tréner vagy az evezőgép használata. A legmagasabb erősségű zsírégető edzés esetében a gyakorlatok végzése igazi kihívás. Idetartozik az erős sprint, a tabata rendszerű edzés vagy intervall tréning is. Mindenkinek a saját személyes tulajdonságai, mármint a kora, súlya, edzettsége adja meg a pulzus alapján, hogy melyik tartományba esik nála egy-egy edzés.