Hő- és hangszigetelés minőségi redőnyök segítségével

Redőny
Redőny

Napjainkban igen népszerűek a különböző redőny típusok, amelyek segítségével remekül megoldható otthonunk hő- és hangszigetelése.
A széles kínálatnak köszönhetően van miből válogatni, így könnyedén megtalálhatjuk azt a típust, amely illik otthonunk stílusához és megfelel a mi ízlésünknek is. Alapvető feltétel, amikor felújítunk, hogy otthonunk kényelmes és biztonságos legyen az ott élő emberek számára. Ezért igyekszünk mindenből a legjobb minőséget választani.
Egy szépen kivitelezett, precízen felszerelt redőny nem csak jól mutat otthonunk ablakán, hanem remekül „teszi” a dolgát a nap minden percében, az év bármelyik szakában. Nyáron biztosítja számunkra a kellemes, hűvös szobát, és télen „bent tartja” a meleget, ezáltal csökkentve fűtési költségeket is.

Amikor redőny szerelését tervezzük, de nem vagyunk meggyőződve választásunk helyességéről, feltétlenül kérjük ki szakember véleményét, aki tapasztalatának köszönhetően elláthat hasznos tanácsokkal és értékes ötletekkel.
A mai modern technikának és a kiváló minőségnek köszönhetően ma már könnyen megoldható az utólagos redőny szerelés is.
Természetesen, mint az élet számos területén, a redőnyök megválasztásánál is érvényes a mondás, miszerint „Kinek a pap, kinek a papné.”, azonban a széles kínálatnak köszönhetően mindenki könnyedén megtalálhatja otthona számára a legmegfelelőbb redőny típust.
Egyik legismertebb és legkedveltebb redőnyváltozat még mindig a műanyag redőny, amely kitűnő árnyékoló és szigetelő tulajdonságának, olcsó árának, valamint egyszerű és könnyű kezelhetőségének köszönheti népszerűségét.
A műanyag redőnyök esetében is van színválasztási lehetőségünk, de műanyag redőny esetén, ajánlott a fehér színt választani, mivel az utóbbi években tapasztalt rendkívül erős UV sugárzás a fehér színű műanyag redőnyöket károsítja a legkevésbé, ezért erős napsugárzásnak kitett helyekre érdemes minél világosabb színű redőnyt, lehetőleg fehér színűt, szerelni.

A műanyag redőnyök főbb változatai a belső tokos, a vakolható tokos, illetve a rendkívül praktikus, külső tokos redőny. Ezek a redőnytípusok önállóan vagy akár szúnyoghálóval egybeépítve (kombi redőny) is elkészíthetők, amivel nem csak a lakás hang és hőszigetelését hanem a repülő rovarok elleni védelem is biztosítható.