Ha lyukfúrás, akkor gyémánt körkivágó!

gyémánt körkivágó

Amióta nagy népszerűségnek kezdtek el örvendeni a különféle hidegburkolatok, óriási kereslet alakult ki az irányukba. Sokakat nem is az árak, hanem inkább a lerakási mód érdekel. Amikor már kéznél vannak az igényeknek megfelelő csempelapok, azokat szakszerűn kell lefektetni a padlóra vagy felhelyezni a falra. A feladatok kivitelezéséhez a gyémánt körkivágó is fontos eszköz.

Szerepe akkor éleződik ki, amikor valamilyen szerelvénynek, elvezetőnek kell megcsinálni a helyet. Lehet ez egy konnektor, kapcsoló, csaptelep, szifon vagy más hasonló illesztési pont. A gyémánt körkivágó előnye, a régebbi típusú vídia fúrószárakkal szemben, hogy többféle átmérőben kapható.

Nem ritka a 120 mm kialakítás sem. Kiváló minőségű ipari gyémántszemcséket tartalmaz, amelyek a természetes kőzetekből készült burkolólapokkal is megbirkóznak. A gyémánt körkivágó leginkább sarokcsiszolóra felhelyezve alkalmazható, de fúrógépre is felfogatható. A szakemberek valódi kedvence, amit a kezdők is sikerrel bevethetnek bármikor.