Gyors reagálást tesz lehetővé a digitális lázmérő

digitális lázmérő

A testhőmérséklet mérésére szolgáló eszközök előnye, hogy rövid idő alatt pontos értéket mutatnak. A digitális lázmérő ideális választás, ha a gyermek beteg.

A gyermekek általában nagyon mozgékonyak a lázmérés során, ezért a hónalj alá, szájba vagy végbélnyílásba helyezett hagyományos lázmérő könnyen elmozdulhat, ami pontatlan mérést eredményez. A digitális lázmérő működési elve az infravörös sugárzás jelenségén alapul. Az eszköz úgy működik, hogy egy adott felületre, például a homlokra irányítjuk.

Minél magasabb a hőmérséklet, annál nagyobb az infravörös sugárzás, és az érintésmentes lázmérő így határozza meg az értéket. A hőmérséklet mérését leggyakrabban a homlokon végzik. Ebben az esetben a lázmérőt be kell kapcsolni, és merőlegesen a homlok közepére irányítani.

Az eszköznek általában 2-3 centiméterre kell lennie a homloktól, ami fontos, hogy száraz és tiszta legyen. A digitális lázmérők egyes modelljei esetében jelzést is kapunk arról, hogy a mért testhőmérséklet a normális, a hőemelkedés vagy a láz kategóriájába tartozik.