A felhasználóbarát ERP rendszer fontossága

Integrált ERP rendszerek

Az integrált vállalatirányítási rendszerek sok esetben bonyolult logikai és felépítési tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek tökéletes megértése és megismerése hosszú időt vehet igénybe annak bevezetésekor.

Ezért fontos, hogy az ERP rendszer a lehető legnagyobb mértékben felhasználóbarát legyen. A döntéshozó személy esetében fontos a központosítás és az átfogó ismeret. Ám az egyes modulokat használó személyek esetében, elég az adott modul megismerése.

Mivel a rendszer azonos logikára és szerkezetre épül, aki alaposan ismeri az általa mindennap használt modult, az jól elboldogul akkor is, amikor esetleg más modulokhoz kell kapcsolódnia vagy azokkal dolgoznia. Ezért nem szükséges minden olyan munkatársnak, aki dolgozik ebben a rendszerben, mélyreható ismeretekkel rendelkeznie a teljes rendszert illetően.

Egy felhasználóbarát ERP rendszer jelentősen megkönnyíti a bevezetését és a későbbiekben a használatát is. Tehát elmondható, hogy az új ERP rendszer kiválasztásakor érdemes megvizsgálni annak a felhasználóbarát jellegét is.