Ezek a legfinomabb laktózmentes élelmiszerek!

Laktózmentes élelmiszerek
Laktózmentes élelmiszerek

Nem kell kétségbeesni abban az esetben, ha valakinél beigazolódik a laktózérzékenység gyanúja, mert ma már teljes életet lehet élni a betegség mellett is. Azonban, szükség lesz egy kis odafigyelésre, a kellemetlen tünetek elkerülése érdekében.

A laktózmentes élelmiszerek fel vannak sorolva a linken szereplő oldalon, ezért innen érdemes információkat szerezni. Mivel nincs tejcukor a növényi italokban, ezért a fogyasztásuk nem ütközik akadályba. Tofu is nyugodtan kerülhet a tányérra, a megadott információk alapján.

A laktózmentes élelmiszerek listájának elolvasása után meg kell nézni, hogy milyen esetekben érdemes elővigyázatosnak lennie egy laktózérzékeny személynek. Például, a margarinban, a felvágottban, a virsliben, a sörben vagy a müzliben adalékanyagként lehet tejcukor.

Az sem mindegy, hogy mekkora a beteg tűrőképessége, ezért érdemes időt szánni a kísérletezésre. A laktózmentes élelmiszerek mellett, fontos a tiltólistás ételek megismerése is. A betegeknek nem szabad tejet, vajat és tejfölt fogyasztaniuk, különben hasmenés és görcsölés jelentkezhet.