Épített zuhany készítése, mint tökéletes megoldás a helytakarékosságra

épített zuhany

Az egyéni igényekre tervezett épített zuhany készítése egyre nagyobb teret hódít és az évek során a hagyományos megoldások egyre inkább veszítettek érvényességükből a belsőépítészetben. Ez különösen a házakban vagy lakásokban lévő terek csökkenése miatt van így, mivel a világ népességének növekedésével, az otthonok terei optimalizálódnak és kisebbek. Bár a fürdőszobák helyének optimalizálására az egyik megoldás a fürdőkád volt, ezt fokozatosan háttérbe szorította az épített zuhany. Ennek nagyon egyszerű oka van, mégpedig az, hogy a kádban általában elhasznált víz mennyisége hihetetlenül magas, ami a rezsiköltségek emelkedését okozza.

Rezsicsökkentő hatású az épített zuhany készítése

Az épített zuhany lehetővé teszi a rugalmas és nagyon kiegyensúlyozott kialakítást, mert a mennyezethez vagy a fürdőszoba falához rögzíthető, ráadásul a vízköltség is csökken az általa használt technológiának köszönhetően. Gyakorlatilag az épített zuhany szimulálja a páraképződést, így a vízfogyasztás csökken és a zuhanyozás kellemesebbé válik.

Milyen anyagból készüljön az épített zuhanyzó tálcája?

A különböző zuhanytálcák építésénél az anyagválasztás meghatározó tényező. A kerámiától és a porcelántól kezdve a természetes kőig, a márványig vagy az olyan modern anyagokig, mint a csiszolt beton, a lehetőségek végtelenek. Így a fürdőszoba felújítás előtt állók az épített zuhany készítésekor szabad teret engedhetnek a kreativitásnak és kiválaszthatják a személyes stílusukat tükröző kiviteleket. A kiváló minőségű anyagok használatával biztosítják, hogy az épített zuhanyzó kiállja az idő próbáját és a mindennapi használat viszontagságait.

A tartósság az ilyen zuhanyok egyik fő előnye. Állandó szerkezetekként úgy vannak kialakítva, hogy ellenálljanak a mindennapi igénybevételnek anélkül, hogy elveszítenék a megjelenésüket vagy funkcionalitásukat. Az épített zuhanyzókkal nem kell aggódni a repedések vagy sérülések miatt. Egy jól megépített konstrukció akár évtizedekig is kitarthat és mindig úgy nézhet ki, mintha új lenne, így okos befektetés lehet az otthon jövője szempontjából.

Épített zuhanyzó – egyedi tervezés a fürdőszobába

Egy épített zuhanyzó közvetlenül a rendelkezésre álló helyiségbe telepített fürdőszobai létesítmény, szemben az előre gyártott változatokkal, amiket megvásárolnak és teljes egészében beszerelnek. Ez a lehetőség személyre szabott és kreatív megközelítést kínál az egyedi, saját esztétikai és funkcionális preferenciákhoz igazított zuhanyzó kialakításához, lehetővé téve, hogy a tulajdonos maga legyen az építész és eltávolodhasson a szabványosított formatervektől.

Az épített zuhanyzó a népszerűségét a sokoldalúságának köszönheti. Bárki kiválaszthatja a fürdőszobájához legjobban illő méretet, a színek, lefolyó formák, csempék, felületek stb. sokaságából. A másik fontos pont a méret optimalizálása, mivel lehetővé teszik a nagyszerű alkalmazkodást, a kis fürdőszobákhoz való kompakt és funkcionális modellektől kezdve a tágas és luxus kivitelekig, többféle extrával, zuhanyfejjel vagy ülőhelyekkel.