Elszabadultak a pesti ingatlan árak, érdemes-e most lakást venni?

A lakástakarék előnyei
A lakástakarék előnyei

A fővárosban keresgél ingatlant? Valószínűleg feltűnt, hogy az elmúlt időszakban drasztikusan emelkedtek az árak. Megéri vajon most vásárolni, vagy várjon inkább, hátha később kedvezőbb áron lehet hozzájutni leendő otthonához? Legalább olyan gyakran feltett kérdés ez az érdeklődők körében, mint az, hogy mégis melyik finanszírozási megoldás bizonyulna a legjobbnak. A kedvezmények, a kiszámíthatóság és a széles körű felhasználhatóság apropóján a lakástakarék régóta nagy népszerűségnek örvend.

A lakástakarék előnyei egyértelműek, hiszen az évente legfeljebb 72 ezer forintos állami támogatás mellé adóelőnyöket is élvezhetnek az ügyfelek. A betéti kamat után ugyanis nem kell EHO-t fizetni, vagyis a teljes nyereség az ügyfeleket illeti meg. Nem véletlen választják sokan a lakástakarék kínálta lehetőségeket, ugyanis az újépítésű lakásvásárlás éppen úgy felhasználható az összeg, mint használt lakás vásárlására, de a meglevő lakáscélú hitel is törleszthető belőle. Amennyiben bővítésre, korszerűsítésre vagy felújításra lenne szükség, akkor is hozzányúlhatunk a megtakarított összeghez, s ráadásul kedvezményes hitelfelvételi lehetőség is társul mindehhez.

Ha otthonteremtésről van szó, akkor a tervezhetőség és a megbízhatóság kiemelt jelentőséggel bírnak. Legyen szó akár önerő összegyűjtéséről, gyermekcélú megtakarításról, vagy éppen a jövőbeli felújításokra való felkészülésről, a lakáskassza remek választásnak bizonyul. Ha nem mozog otthonosan a területen, a pénzintézetek közötti választáshoz kérje független tanácsadó segítségét, aki egyéni igényeit szem előtt tartva áll rendelkezésére!