Citromsav a természetes csillogáshoz

citromsav

Napjainkban az élet minden területén, így az otthonunk tisztán tartásában is egyre népszerűbbek a természetes, vegyszermentes anyagok. A teljes mértékben lebomló citromsav a környezetbarát takarítószerek sztárja, amit különböző felületek vízkőoldójaként, háztartási gépek vízkőmentesítésénél, gépi mosásnál, mosogatásnál, sőt, akár hajöblítőként is használhatunk.

A hasonló célokra alkalmazott ecettől eltérően, szinte teljesen szagtalan, így a tisztítási művelet után nem kell órákat szánnunk a szellőztetésre. A citromsav mind vízkőoldó, mind a mosógép alkatrészeknek karbantartójaként vízben kell feloldani és a samponszappannal mosott haj leöblítéséhez is ilyen víz javasolt. Ha pedig a mosogatógépbe mosószóda, nátrium-perkarbonát és citromsav keveréke kerül, az edények nemcsak megtisztulnak, hanem csillogni is fognak.

A Zöldbolt márka kiemelten népszerű termékei között a citromsavat is megtaláljuk. A fenntarthato-otthonom.hu internetes oldalról néhány kattintással megrendelhetjük, ezt a csomagolásában is környezetkímélő, remek árucikket.