Búvár szivattyú problémamentes és zavartalan működéssel

búvár szivattyú
búvár szivattyú
Búvár szivattyú

Ezt a készüléket néhány vagy akár több méter mélyen a föld alá telepítik. A családi házak esetében, a búvár szivattyú a leggyakrabban két esetben használatos. Az első esetben a feladata a ház átfogó vízellátása egy kútból, hogy a házban, de a telken belül is minden felhasználási helyen megfelelő vízhozam és nyomás legyen.

Ez a helyzet akkor áll fenn, ha a ház a vízvezetéktől távol helyezkedik el és a vízforrás jelentős mélységben van, ami megakadályozza az önfelszívó szivattyú használatát. A második esetben, a búvár szivattyú a föld alatti forrásból szívja ki vizet az épületen kívüli használatra, elsősorban a kert öntözésére, esetleg az autó vagy a járda mosására.

Ekkor csak bizonyos alkalmanként használják és nem kell folyamatos vízellátást biztosítani. Az ásott kutakhoz alkalmas búvár szivattyú más kialakítású, mint a fúrt kutakhoz készült modellek. A berendezések megfelelő működéséhez több tényező is hozzájárul. Természetesen kiváló minőségű anyagból kell készülnie, ami ellenállnak a vízben való folyamatos működésnek.