A bulgur főzés könnyű feladat

Ízletes étel bulgurból

Ha már unjuk a hagyományos, unalmas köreteket, akkor dobjuk fel valami mással az ételeinket! Borzasztó egyszerű elkészíteni, ízletes és sokkal egészségesebb, mint sok hagyományos általunk fogyasztott étel. A bulgur főzés hazánkban nem túl elterjedt, de a törökök előszeretettel fogyasztják már nagyon régóta.

Nagyon hasonlít a rizshez az állaga és az elkészítése is, ám az íze mégis különleges. Meglehet, hogy eddig még nem találkoztunk ezzel az érdekes étellel, hiszen az élelmiszer áruházak polcain nem fordul elő túl gyakran.

Amennyiben ellátogat a weboldalunkra, akkor megtudhat mindent a bulgur főzés csínjáról-binjáról. Nem jelent nagy kihívást annak sem, aki nem érzi magát otthon a konyhában. Elég egy csésze mennyiséget alaposan átmosni, utána áttenni egy lábosba és fel kell önteni két bögre vízzel.

A sót ne feledjük, hiszen ez fogja kihozni a későbbiekben a jellegzetes ízeket. Amint elkezd rotyogni a víz, várjunk öt percet és már le is vehetjük a tűzhelyről. A bulgur főzés tényleg ennyire egyszerű. Ajánlott sültek mellé, kiválóan harmonizál a brokkolival és más zöldségekkel.