Biztonságos nyílászáró beépítés könnyen

Nyílászáró beépítése

A műanyag ablakok, erkély- és beltéri ajtók napjainkban már Magyarországon is az egyik legkedveltebb nyílászáró fajták. A modern darabokból már nincsenek szabványméretek. Manapság a szakemberek már a vásárló igényei szerint alakítják ki. A megfelelő méretű nyílászáró beépítése könnyen megoldható a helyes számítás segítségével és pontos méretek megadásával. Minden darab egyedi, a megrendelő elképzelései alapján.

A piaci kínálatban megtalálhatóak gyengébb minőségű, előre legyártott ablakok egész Magyarország területén, ezek lehetnek olcsóbbak, aminek megvan az oka, majd a következménye is, hiszen kevés ideig használhatók. A gyatra minőség oka lehet a nem megfelelő alapanyagok felhasználása. A nyugati országokban található cégek minőségi anyagokkal dolgoznak, majd ezeket forgalmazzák. A lengyel és török készítmények sok ólmot tartalmaznak, ezért a nagyobb hidegek beköszöntésével könnyen eltörhetnek.

Hosszútávon a Nap UV sugárzása is hatással van az élettartamukra, emiatt hajlamosak lehetnek a repedésre és deformálódásra. Az optimális nyílászáró beépítése után megfelelő védelmet nyújt a családnak. Ha felújítást tervez, fontos szem előtt tartania a biztonságot és a minőséget! Nem mindegy, hogy a bejárati ajtó beszereléssel mennyi PUR habot használnak. Az ajtó nyitása, csukása, csapkodása, a hőmérséklet miatti tágulás, illetve a Nap melege miatt a hab porózussá válhat, aminek következtében az ajtó mozogni kezd a helyén, valamint nehezen nyitható és zárható lesz.

Az ablakvilagguru.hu által készített nyílászárókban csupán 1 centiméter PUR habot használhatnak fel a készítők, hogy elkerüljék az esetlegesen keletkezhető károkat. A szakemberek nemcsak takarást szolgáltatnak, hanem megfelelő szigetelést is alkalmaznak, amit többnyire gipszkartonnal oldanak meg. A gyenge minőség és a nem megfelelő bejárati ajtó beszerelése gondokat a magasabb fűtésköltség, a kánikulában pedig a légkondicionáló emeli számlák összegét. A tartósság jegyében, a bejárati ajtó beszerelése megköveteli a minőségi alapanyagokat és a profi szakemberek munkáját.