A BCAA aminosavak fontossága a szervezetben

BCAA aminosavak

Az egészséges szervezet megőrzése nagyon fontos dolog. Érdemes tudni, hogy a BCAA aminosavakból a szervezet a nélkülözhetetlen glutamint, saját maga képes gyártani, aminek fontossága közismert. Ezáltal a szervezetnek már nem kell fáradságos munkával a testnek fehérjéket és aminosavakat felépíteni, hanem a rendelkezésre álló anyagait és energiáit megspórolhatja.

Ebből jön létre az izomleépülés elleni hatás. Táplálkozásgyógyászati szempontból meg kell említeni a rengeteg előnyét, mint például az immunrendszer, a szív- és érrendszer védelmét, a rákot megelőző tulajdonságát, de hatásos májzsugor, izomsorvadás, idegrendszeri betegségek, krónikus fáradság szindróma ellen is.

A szájon át szedett BCAA kiegészítő képes a mentális funkciókat felerősíteni, tehát javítja a koncentrációs képességet, a lassú reflexet és az agyi működést. A hosszú intenzív testi megerőltetések alatt feltétlenül szükség van rá, például a küzdősportolóknak, ahol a mentalitás teljesítmény ugyanolyan fontos, mint a fizikai. Szép, formált emberi test a BCAA nélkül nem jöhet létre.