Az USB C USB C kábel használata az egyszerű csatlakozásért

USB C USB C kábel

A mai laptopok, telefonok, tabletek több különféle típusú porttal vannak ellátva, amelyek amellett, hogy különböző alakúak, különféle funkciót is kínálnak. Az olyan típusú csatlakozó, mint az USB C USB C kábel használatával megoldja ezt a problémát. Az USB C szabvánnyal ellátott eszközök esetében egyszerűbb a helyzet, mert a csatlakozó a micro-USB méretéhez hasonló, tehát mindenféle átalakító nélkül használható telefonokon és egyéb kisebb méretű eszközökön.

Tehát az olyan csatlakozó típussal, mint az USB C USB C kábel segítségével, akár egy USB A csatlakozós perifériát is összeköthetünk valamilyen átalakító segítségével a mobilunkkal, mert a szabvány USB C mindkét oldalon kompatibilis lesz.

Mivel az USB C csatlakozó szimmetrikus kialakítású, mindegy melyik oldalával felfelé csatlakoztatjuk, ami szintén sok idegesítő pillanatot megelőz használat közben. A kacsa-audio.hu weboldal által forgalmazott USB kábelek előzetes egyeztetést követően kipróbálhatók akár otthoni hangrendszerben is, így könnyítve meg a választást.

A HDMI 2.1 kábel a gyors adatátvitelért

A HDMI csatlakozófelületek legújabb változatai az eddiginél brutálisabb audio-video adatfolyamok átvitelére képesek. A HDMI 2.1 egész pontosan 48 Gbps sebességű jelátvitelre képes, amelyhez HDMI 2.1 kábel szükséges. Ez hatalmas ugrás ahhoz képest, hogy a HDMI 2.0 még 18 Gbps-re volt képes, előtte a HDMI 1.4 pedig mindössze 10,2 Gbps-re volt szabványosítva.

Az olyan eszközökön, ahol a 4K-s felbontás mellett, akár a 120 fps is szóba jöhet, amely értelemszerűen hatalmas adatmennyiséggel jár, a HDMI 2.1 masszív adatátviteli kapacitása messze viszi a pálmát. A HDMI 2.1 kábel használatával tehát akár a 4K/120fps vagy a 8K/60fps kombináció is elérhető, valamint a dinamikus HDR-t is támogatja ez a csatlakozó típus.

Mivel a különböző kategóriák minőségben jelentősen különbözőek, a kép- és hangminőség is a vezető anyagtisztaságtól és a szigetelés minőségétől függ. A kacsa-audio.hu weboldalon található HDMI 2.1 kábel választékban biztosan megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelőt, amelyet vásárlás előtt akár az otthonunkban le is tesztelhetünk.