Az őszi napokon hasznos a hősugárzó

Hősugárzó

Az ősz megérkezésével egyre több lakásban kapcsolják be a távfűtést. Viszont vannak olyanok, akiket aggaszt a magas rezsi és inkább megvárják a hidegebb napokat a fűtés bekapcsolásával.

Számukra hozhat energiatakarékos megoldást a hősugárzó, ami kényelmes módot nyújt a kisebb helyiségek felmelegítésére vagy azonnali hő-kibocsátást ad a kültéri helyiségekben.

Ezek a legtöbb esetben hordozható modellek és igen hatékonyak a fűtési költségek csökkentésében, hiszen a használatukkal megoldható csupán egyetlen szoba fűtése, szemben az egész házéval. A hősugárzó megvásárlása előtt, javasolt megfontolni a kiválasztott egység biztonságát, a fűtőtest típusát, a felmelegítendő terület nagyságát és a fűtés energia-hatékonyságát.

Válasszon olyan hősugárzót, amelyik olyan biztonság szempontjából nélkülözhetetlen kiegészítőkkel van ellátva, mint például a védőrács, ami lefedi a fűtőtekercseket, valamint az automatikus termosztát és érzékelő, amelyek leállítják a készüléket, mielőtt az túlmelegedne és bármilyen problémát okozna.