Az egyik leggyakrabban vásárolt ékszer a karikagyűrű

A leginkább vásárolt gyűrű típus: a karikagyűrű
A leginkább vásárolt gyűrű típus: a karikagyűrű

Talán az egyik legklasszikusabb és valószínűleg a legtöbbet vásárolt ékszerfajta a karikagyűrű. Éppen ezért, a különböző modellek fajtái között óriási a választék. A karikagyűrű alapanyaga leggyakrabban arany, de ma divatosak az orvosi fémből készültek is. Akár az üzletekben, akár az interneten néz körbe az ember, a bőség zavarával találja szembe magát. A különböző aranya ötvözetek színkombinációja, a formák, a kövek rengeteg lehetőséget adnak a készítőknek, akik élnek is ezzel és csodálatos kreációk készülnek. Az utóbbi évek dizájnja esetében, a férfi és a női gyűrűk nem mindig egyformák. A női gyűrűkbe gyakran kerül valamilyen drágakő, általában fehér briliáns, míg a férfigyűrűk valamivel egyszerűbbek.

A női modelleken gyakran lehet látni több apró brillkövet is. Persze a férfigyűrűkben sem kizárt a kő, de azt nagyon diszkréten kell megtervezni, hogy ízléses legyen. A kövek mellett az aranyötvözetek is díszítőjellegűek, ugyanis más-más színt adnak az aranynak. Ezzel jól kombinálható az aranysárga, a vöröses, a zöldes és a fehéres arany. A választáskor mindenképp érdemes odafigyelni a kéz formájára is, hiszen egy rövid vaskos ujjon egy vastag gyűrű nem mutat túl jól. A vékony gyűrűk általában szebben mutatnak a kézen, de aki mégis gazdagabb formát szeretne, az még mindig választhat valamilyen mintás, vagy köves gyűrűt.

Számos apró részlettel díszíthető mint pl. a belső oldalra vésett névvel, vagy az esküvő dátumával. Természetesen az egyedi készítésnél sokkal több mindent figyelembe lehet venni, viszont az egyedi gyűrűk ára egy kicsivel magasabb.