Az ADR vizsga megnöveli a munkába való állás esélyét

ADR vizsga
ADR vizsga

A teherfuvarozás nem könnyű dolog. A folytonos vezetés és a nagy távolságok megtétele fokozott figyelmet és kellő tapasztalatot igényel. Az ADR vizsga és számos más hitelesített tanfolyam abban segít, hogy a különféle szállítmányokra megkapjuk a megfelelő elméleti és gyakorlati képzéseket.

A különféle áruk szállításához más és más tanfolyam elvégése szükséges, nem elégséges önmagában a jogosítvány megléte. Az ADR vizsga felhatalmaz minket arra, hogy nem tartányos veszélyes áruk szállítását elvégezzük. Ez nem könnyű feladat, hiszen a veszélyes anyagokra külön figyelmet kell szentelni. A nem tartányos szállítási mód az ömlesztett vagy küldeménydarabos szállításra vonatkozik.

Az ADR vizsga által megkapott hiteles dokumentumot sok helyen kérik, nem csak hivatalos szervek ellenőrzéskor, hanem alkalmazáskor is. Amennyiben Önnek megvan már a teherautóra a jogosítvány, akkor érdemes az ilyen vizsgák megléte, hogy az alkalmazhatósági esélyek megnőjenek. Sok helyen elvégezhető a tanfolyam és pár hét alatt befejezhető.