Aranyat érnek a hőszigetelő ablakok

Kellenek a jó ablakok
Kellenek a jó ablakok

Az épületek hőszigetelése leginkább a 70-es évek középétől kezdődött el rohamosabb ütemben, amikor is az olajválság rávilágított bizonyos kötelező teendőkre, többek között a szigetelésre is. Ezen tekintetben az ablakok központi szerepet élveznek, hiszen ha ezek rosszul vannak szigetelve, akkor az hőveszteséggel járhat.

Rengetegen azt gondolják, hogy ezen nyílászárók nem fontosak, és a lényeges tartozékoknak, házrészeknek a tető, falak és padló bizonyul. A valóságban azonban ez nem így van, de tény, hogy ezek a legfontosabbak. Természetesen, az ablakok sem elhanyagolhatóak, hiszen nem megfelelő szigetelés esetén ezek a hőveszteség 20%-át is okozhatják, ami éves szinten bizony több százezer forintos pazarlást is jelenthet.

Nem nehéz rájönni, a profi szigetelésnek köszönhetően garantált a költséghatékony és energiatakarékos megoldás, ami miatt nem kell annyit költeni az energiahordozókra. Az ablakok jó kvalitású hőszigetelése tehát rendkívül mérvadó, és aki csak teheti, ne szalassza el a minőségileg kielégítő megoldásokat!