A vezérlést végző fan-coil termosztát

Jó vezérlő a fan-coil termosztát
Jó vezérlő a fan-coil termosztát

A nyár közeledtével egyre többen kezdenek gondolkodni azon, hogy milyen egységeket szereltessenek be, hogy megfelelő hőmérséklet legyen biztosítva a lakásban. Maga a készülék és annak a vezérlése sok esetben akár egy fan-coil termosztát segítségével oldható meg. Természetesen csak adott készülékek esetén lesz sikeres a beszerelés, de egy kis ügyeskedéssel akár egy vezérlő egységről több berendezés is üzemeltethető.

Ez gyakran nagy előnyökkel járhat, főként akkor, ha az egész lakásban szabályozni szeretnénk a levegő hőfokát. A fan-coil termosztát beállítása egyszerre történik a készüléknek a felhelyezésével. Általában csak pár alapfunkcióra van szükség, de ezek bőségesen elegek arra, hogy ellássák a feladatukat.

A ki- és bekapcsolás, a fűtés vagy éppen hűtésre történő átváltás, valamint a ventilátorok erősségének a megfelelő csökkentése, esetleg növelése tartozik a fan-coil termosztát feladatkörébe. Csupán pár mozdulat, és máris ideális hőmérséklet lehet a szobában, még olyan esetekben is, amikor kint rekordméretű melegek tombolnak.