A női hajhullás okai és azok megszüntetése

https://www.vargacseppek.hu/termek/hajhullas-elleni-termekek/hajcseppek-hajhullas-hajritkulas-ellen/

A hajvesztés, nemtől függetlenül, minden életkorban sajnálatos dolog. Amíg a legtöbb férfi viszonylag jól megbirkózik a jelenséggel, addig a női hajhullás okai igazi katasztrófát váltanak ki. A hajvesztés természetes folyamat, mert ahhoz, hogy új szál nőjön, a réginek ki kell hullni. Általában naponta 100 hajszálat veszítünk. Ezeket akár kézzel is megszámolhatjuk. Ahogy azonban a hajszakértők rámutatnak, ez csak fokozza a stresszt. Ezért jó ötlet lehet egy otthoni teszt elvégzése.

Vegyünk egy hajtincset és finoman futtassuk végig az ujjaink között. Ha 3-5 hajszál maradt a kezünkben, akkor kifújhatjuk a levegőt. Ha ettől több, akkor nem árt mélyebben elmerülni a női hajhullás okaiban. Ez lehet a túl erős fésülködés, valamint a túl szoros hajviselet is. Ha a hajunk csomós vagy kusza, soha ne alkalmazzunk erőt, amikor kifésüljük. Ez a fajta módszer csak károsíthatja az egészséges hajat és tincsekben tépheti ki. Ez csak egy lehetőség a női hajhullás okai között, de némi odafigyeléssel könnyen orvosolható.

Genetika is állhat a kopaszodás hátterében

Jada Pinkett-Smith, akinek az alopeciáján viccelődő Chris Rockot Will Smith pofon vágta, az Oscar-gála reflektorfényébe került. Ez sokak figyelmét felhívta a kopaszodás okaira és a haj egészségét befolyásoló tényezőkre. Sajnos nincs konkrét varázsszer a vastagabb hajra. A szervezet még mindig túlságosan összetett rendszer ahhoz, hogy teljesen megértsük. A hajproblémák és a kopaszodás elkerülésének legbiztosabb módja tehát az, ha megfelelően ápoljuk, egészséges életmódot folytatunk és időben szakemberhez fordulunk.

A hajhullás számos egészségügyi állapotot jelezhet. A legtöbb betegnél azonban androgén alopeciát diagnosztizálnak. Ez férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, bármilyen életkorban, az egyes betegek genetikai hajlamától függően. Sajnos az alopécia okozta kopaszodás kisebb-nagyobb mértékben szinte minden embernél jelen van, de egyesek szerencsésebbek, mint mások. A gének sem állandóak, hanem változnak. A rossz szokások, a kedvezőtlen környezeti tényezők, az alvászavar és az étrend is átalakíthatja ezeket.