A munkaruházat sokfélesége és jelentősége

Munkaruházat
Munkaruházat

Minden munkahelynek megvannak a szabályai és az előírásai, amihez ragaszkodnak. Egyes munkahelyeken pedig azt is megszabják a munkásoknak, hogy miben dolgozhatnak.

A munkaruházat viselése a legtöbb esetben a dolgozók védelmét szolgálja. Vannak azonban olyan esetek, hogy az előállított termékek tisztaságának megőrzése érdekében kell viselni egyes kiegészítőket. A munkaruházat így igen változatos lehet.

Minden munkahelyen másra van szükség, így egyes helyeken akár egy fehér köpeny, hajháló és gumikesztyű elég lehet, míg máshol komoly védőfelszerelésekre van szükség. Láthatjuk tehát, hogy amikor munkaruházatról beszélünk, akkor elég tág fogalmat érintünk, hiszen amíg egy péknek elég egy fehér köpenyt maga elé kötni, addig egy tűzoltónak tetőtől talpig be kell öltöznie biztonságos, tűzálló viseltbe.

A munkaruházat célja a védelem, de néha igen praktikus is lehet. Egy ácsnak igen jól jön egy olyan overall, amelyiknek sok zsebe van, amiben elfér minden fontos szerszám, amire szüksége van a munka során.