A kontaktlencse tok véd a fertőzések ellen

A kontaktlencse tok szerepe
A kontaktlencse tok szerepe

Kontaktlencse viselése során, a lencsék közvetlen kapcsolatba, érintkezésbe kerülnek a szem szaruhártyájával, ami igen fertőzőveszélyes, ha azok állapota nem megfelelő.

Ezért van szükség a kontaktlencse tok használatára azon lencsék esetében, amelyeket nem dobunk el egy használat után. A szem rendkívül érzékeny szerv, ami igen fogékony a különböző fertőzésekre. Ezért nagyon óvatosan kell bánjunk a kontaktlencse használatával.

Persze, ha a megfelelő módon járunk el, rendszeresen tisztán tartjuk a kontaktlencse tokot és a megfelelő tisztítófolyadékot használjuk, akkor elkerülhetjük a fertőzéseket. Vannak olyan kontaktlencsék, amelyeket egy használat után eldobunk.

Ez esetben a kontaktlencse tok feleslegesnek tűnik. Azonban vannak olyan heti és havi lencsék is, amit többször használunk. Ezeket éjszakára vagy amikor nem használjuk, tisztítófolyadékban kell tartani, hogy a fertőzéseket elkerüljük. Az antibakteriális kontaktlencse tok a megfelelő tisztítófolyadékkal kiváló védelmet nyújt a lencsék számára.