A kertépítés előtt megfontolandó kérdések

kertépítés

A megfelelő vízellátás nem csupán a szántóföldeken, a veteményesekben vagy a gyümölcsösökben fontos, hanem a beépített, lakott területeken található zöldterületek, udvarok, kertek esetében is. Amennyiben Ön éppen most építkezik, javasolt idejében foglalkoznia a kertépítés témakörével is. Mielőtt még nagyon beleélné magát, tucatnyi kérdést is latba kell vetnie, hogy ahhoz mérten lehessen tervezni. Talán az anyagi vonzat a legjelentősebb szempont, tehát, hogy mennyit szánna a megtakarításaiból a kertépítés kivitelezésére.

Azt is tudnia kéne előre, mielőtt belevágna a kertépítésbe, hogy milyen növényekkel szeretné majd beültetni az udvart, mire szeretné használni, vagyis milyen alkalmasságok lennének még beépítve a zöldfelületen kívül. Utóbbinál az általános beépítettségre, játszótérre, medencére vagy mondjuk valamilyen sütőalkalmatosságra is lehet gondolni. A kertépítés előtt azt is el kell döntenie, szeretne automata öntözőrendszert. Ezt szintén érdemes alaposan megfontolnia, hiszen rengeteg időt, vizet és ezáltal pénzt takaríthat meg a locsolórendszer révén.

Miként alakul a kert tervezés ár?

Ahhoz, hogy fel tudja mérni pénzügyileg mire futja az erre szánt összeg, mindenképpen érdemes előbb előzetes kalkulációt végezni a szóba jöhető költségekről. A kert tervezés ár fő meghatározói lehetnek például a gyepszőnyeg, a termőföld, az ültetendő növények, a terméskő, a fenyőkéreg, valamint a vakondháló vételára is. Minden az Ön igényeinek megfelelően alakítható.

A kert tervezés ára a teljes munkadíjjal együtt összesen nagyjából fele a bruttó anyagárnak, ám ez esetenként eltérő lehet a magasabb és az alacsonyabb összegek irányába is. Mielőtt bármibe is komolyabban belefogna, tájékozódjon részletesebben a témáról az automataontozorendszeres.hu weboldalon. Ha okosan számolgat, akkor jelentősen mérsékelheti a komplett kert tervezés árát. Amennyiben még a weboldalon lévő információhalmaz sem kielégítő, akkor forduljon személyesen vagy legalább telefonon keresztül a kivitelezőt vállalat munkatársaihoz!