A kertbe mindig hasznos a szivattyú

szivattyú
szivattyú
Szivattyú

A víz mellett még sokféle folyadék mozgatására van szükség a mindennapokban, amikről gyakran tudomást sem veszünk. Az igazság, hogy a modern élet a különféle szivattyú eszközök működése nélkül másképpen festene. Az, hogy a lakásban van stabil vízellátás, a központi rendszerben kering a fűtőközeg, mind a pompáknak köszönhető.

A hűtők, autók, a benzinkutak, klímarendszerek egyike sem tudna létezni ezen technológia nélkül. A működési elvét tekintve a legtöbb szivattyú elektromos, de vannak további típusok is, amikre olykor szükség lehet. Kapható például fúrógéppel meghajtható, kézi vagy robbanómotoros változat. Amit mindig szem előtt kell tartani a vásárlás alkalmával, az a pontos teljesítmény és a felhasználási terület.

Az önfelszívó és a búvár szivattyú kiszolgálhatja ugyanazokat az igényeket, de itt döntő az üzemi vízszint. Amikor ez 9 méter feletti, akkor megfelel az önfelszívó rendszer, a mélyebb források kinyeréséhez viszont már az utóbbira lesz szükség. Bátran kérhető szakember segítsége, mind a beszerzéshez és a telepítéshez, ezzel megelőzve a később felmerülő problémákat.