A hölgyek imádják a gyémánt gyűrűt

Elegáns gyémánt gyűrű
Elegáns gyémánt gyűrű

Az eljegyzésre mindenképp meg kell találni azt a tökéletes gyűrűt, amelyik szimbolizálni tudja a mindent kibíró szerelmet, a hűséget, a töretlen hozzáállást és természetesen a hosszú ideg fennmaradó törődést. Ezért is tanácsos a lehengerlő gyémánt gyűrű mellett dönteni a választás során, amelyik a tulajdonságai révén garantálni tudja a fent említett tényezőket. A gyémánt gyűrűn található drágakő teljes mértékben tartós, ellenálló és strapabíró. Ezen adottságokat, ez a mesés tárgy a keletkezésének körülményeinek köszönheti.

Egy széntartalmú anyagból csak több millió év múlva lesz gyémánt, az is akkor, ha bizonyos feltételek adottak. Idesorolható a nyomás és a hőmérséklet is, hiszen ezek nélkül lehetetlennek bizonyul a kialakulás. A szénalapú anyag csak akkor válik egyedülálló drágakővé, ha adott a 4500-6000 MPa közötti nyomás, illetve fennáll az elképesztően magas 900 és 1300 °C közötti hőmérséklet-tartomány. Világossá válik a gyémánt gyűrű egyedi kvalitása, hiszen sok ékszer nem rendelkezik olyan drágakővel, amelyiknek a keletkezése ennyire komoly feltételeket követel meg.

Nyilvánvalóan a gyémánt gyűrű alapkomponense nem kerül egyszerű módon a felszínre. A több millió éves kialakulási folyamat után, a drágakő egy vulkánkitörést követően juthat a felszínre. Ez csak akkor igaz, ha az adott vulkán legalább egy 150 km-nél mélyebben elhelyezkedő magma-fészekkel rendelkezik. Természetesen a modern megoldásoknak köszönhetően, az emberek nem kell várjanak a vulkánkitörésekre, hogy a csodálatos drágakövekhez hozzájussanak.

Profi módszerek által, olyan egyedi bányák hozhatóak létre, amelyek komoly berendezésekkel, többnapos munkálatok után előáshatják ezt a csodás anyagokat. Ezt tudva, teljes mértékben megérti az ember, hogy miért is annyira jellegzetes ékszer a gyémánt gyűrű. Ennek a pazar drágakőnek hihetetlenül sajátos, nagy utat kell bejárnia annak érdekében, hogy aztán majd a szeretett hölgy ujján lévő gyűrűt díszítse. Ezért is kerülnek gyakran olyan sokba a nagyobb, szebb, ragyogóbb drágakővel rendelkező gyémánt gyűrű modellek.