A fülbevaló viselésének szokásai

Nagyszerű fülbevaló
Nagyszerű fülbevaló

A régi idők és a mai ékszerviselési szokások igen nagymértékben megváltoztak. Régen a hölgyeknek általában nagyon kevés, de értékes darabjuk volt, amit csak ritkán cseréltek le. Ez a szokás a fülbevaló viselés esetében is megmaradt Ekkor egy pár, általában arany fülbevalója volt egy fiatal lánynak, amit mindig hordott. Nem volt divat abban az időben, hogy cserélgessék azt.

Ma már egyre ritkábban látni olyat, akinek egyetlen pár arany fülbevaló lenne az összes ékszere. A legtöbb fiatal lány igényli azt, hogy a kiegészítői maradéktalanul illeszkedjenek az aznapi ruha összeállításukhoz. Ezért is több pár fülbevaló van az ékszeres dobozkájukban vagy szekrényükben. Ezek a legtöbb alkalommal bizsuk vagy viszonylag jól megfizethető minőségi ékszerek.

Így oldhatják meg, hogy színben, formában és stílusban is illjen a kiválasztott ruhához és alkalomhoz. Az ezüstös és aranyos csillogású fülbevaló vásárlása még mindig divat, de nem feltétlenül igénylik azt, hogy ez teljes mértékben nemesfémből legyen.