A bojlis botok beljebb juttatják a szereléket

A bojlis botok messzire viszik a csalit
A bojlis botok messzire viszik a csalit

Amíg a tél tart és a rossz idő miatt nem igazán kapnak a halak, bőven van lehetőségünk az interneten is válogatni a felszerelések között. Mire beindul a szezon, nem árt beszerezni pár új darabot a bojlis botok közül. A nagyobb kapás érdekében nem ritka, hogy egyszerre akár több szereléket is a vízben tartunk.

Ilyenkor érdemes lehet minden horogra másféle csalit helyezni, legalábbis addig, ameddig kitapasztaljuk, hogy melyek azok, amelyeket a halak jobban kedvelnek. Mivel már nem igazán divat olyan bottal horgászni, amelyiken nincs orsó, így érdemes a szerelékeket úgy kialakítani, hogy azok a mélyben minél nagyobb területről vonzzák magukhoz a halakat.

Ennek érdekében gyakran tesznek fel etetőkosarakat a horgok mellé. Ezeknek szerepe, hogy a kosár tartalma a vízben kioldódva odacsalogatja az áldozatokat és miközben csipegetik az eleséget a horgon lévő csalit is bekapják. A bojlis botok jó teljesítménnyel rendelkeznek, a minél messzebbre való szerelék eljutatás tekintetében, így nagyobb eséllyel tudjuk kiaknázni a háborítatlan mélységeket a segítségükkel.