Zsebünkhöz mért autómentő árak

Autómentő árak

Általában nagyon sok mindent aszerint teszünk meg, vagy hagyunk ki, hogy megengedi a pénztárcánk vagy sem. Azonban léteznek olyan helyzetek, amikor nincs más választás, kerül, amibe kerül, de mindenképpen fizetnünk kell. Amikor a gépkocsink lerobban távol az otthonunktól, akkor nincs sok választásunk, legyenek bármilyen magasak is az autómentő árak, kifizetjük, hacsak nem szeretnénk az út szélén éjszakázni.

Bár ilyenkor kiszolgáltatott állapotban vagyunk, ennek ellenére a mentéssel foglalkozó cégek nem élnek vissza a helyzettel. Nekik is megvannak az előre megszabott áraik. Sőt, néha előfordul, hogy az ilyen cégek, versengve egymással, kissé engednek az árból.

Általában figyelembe szokták venni, hogy hány kilométert kell megtenniük a mentési művelet alatt, illetve hogy milyen jellegű a mentés, azaz csak vontatni kell vagy roncsokat elszállítani, esetleg speciális eszközök bevonása is szükséges. Átlagosan számítva, az autómentő árak nem túl magasak, hiszen olyan cég is akad, amely pár ezer forintért kiment a bajból.