Tervköteles vagy egyszerűsített kazáncsere?

kazáncsere
Amikor valamilyen oknál fogva kötelezővé válik a régi kazán lecserélése, akkor kétféle módon történhet az egész: egyszerűsített vagy tervköteles procedúrával. A berendezés környezetében lévő műszaki feltételek határozzák meg a kazáncsere milyenségét. De mikor is muszáj a tervköteles eljárást választani, és mikor jöhet szóba az egyszerűsített megoldás?
Ennek elbírálásában a hatályos jogszabályoknak megfelelő, mérnöki tudással és háttérrel rendelkező szakember segíthet. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy mind a két kazáncsere engedélyköteles, tehát csakis a megfelelő engedélyekkel rendelkező szakember hajthatja végre. Ezért is fordulnak sokan ilyen helyzetben a Fűtés Revital céghez, amelyik rendelkezik a szükséges engedélyekkel, hogy legálisan tudja elvégezni a munkát.

Ami még nagy előny, hogy itt a kazáncsere mindig rövid határidővel, a lehető leghatékonyabban és legmegbízhatóbb módon történik, a kuncsaftok nagy örömére. A teljes kazáncsere szabályainak eleget téve, a járulékos feladatkörök elvégzését teljes körű ügyintézéssel vállalják a mesterek.

Visszatér a régi hatékonyság a padlófűtés tisztítás után

Bármilyen fűtési rendszerben, ahol a fűtővíz biztosítja a meleget a hőleadó egységeknek hála, fontos a folyadék akadálytalan áramlása. Nincs ez másképp a padlófűtés esetében sem. Ha nem biztosít elég meleget, akadozva működik a rendszer, esetleg csak foltokban meleg, a padlófűtés tisztítás több, mint valószínű, hogy megoldhatja ezt a problémát. Ha az áramlás lecsökken vagy teljesen megáll, akkor érthető módon búcsút lehet inteni a szükséges hatékonyságnak és teljesítménynek.
Emiatt pedig nő az energiafelhasználás és legrosszabb esetben meghibásodhatnak a rendszer bizonyos elemei. A padlófűtés tisztítás ezért is szükséges sok esetben éves szinten. Nem jelent mást a padlófűtés tisztítás, mint a teljes vezetékhálózat megfelelő átmosását. Érdekesség, hogy nem csupán régebbi, de a legújabb rendszereknél is sokat segíthet ez. Még többet meg lehet tudni erről a szolgáltatásról a futesrevital.hu weboldalon.