A szaunázás fantasztikus élménye

Klasszikus kialakítású szaunák

Ez a remek tevékenység nagyon elterjedt hazánkban is. Egy wellness hétvégén elengedetlen a szaunázás élménye, de a fitnesztermek nagy része is kínál már erre lehetőséget és ezt érdemes kihasználni, hiszen nincs jobb, mint edzés után kikapcsolódni egy kicsit.

A relaxáció mellett számos előnye is van, például a méregtelenítés. Ez nagyon fontos tulajdonsága, ugyanis a kiizzadt vízzel együtt rengeteg méreganyag távozik a szervezetből. Hogyan csinálja a folyamatot?

Ha először végzi ezt a tevékenységet, mindenképp figyeljen arra, hogy mennyi időt tölt a helyiségben! Érdemes eleinte csak 15-20 percet bent tölteni. Ezt hetente két-három alkalommal ajánlják. A gyakorlatot általában háromszor is megismételheti, azonban tartson szünetet!

Ilyenkor a zuhanyzás is szóba jöhet, mivel ilyenkor szervezete teljesen felfrissül. A szaunázás nagyszerű társasági életforma, tehát bármikor elhívhatja barátait egy jó programra. Fontos tudni, hogy sok lehet ilyenkor a folyadékvesztés, ezért ezt célszerű pótolni a megfelelő mennyiségű vízzel.