Rengeteg országban közkedvelt a gin

A gin finom
A gin finom

Az alkoholos italok fogyasztását nemcsak hazánkban övezi nagy hagyománytisztelet, hanem szerte a világban és természetesen szinte minden országnak megvan a kedvenc itala. Manapság például a gin az Egyesült Királyságban bizonyul igen elterjedtnek és sokan úgy gondolják, hogy ez is a tradicionális szeszes italok közé sorolható.

A gin már a 11. század óta közismert és talán az egyik legismertebb égetett alkoholos italok közé tartozik, a rendkívüli és egyedi íze miatt. Ez kiváló élményt ad önmagában fogyasztva is, de ezen kívül, remekül szolgál, mint alapanyag a koktélok készítésénél. A gin a kezdetekben a semleges ízű alkoholpárlatok borókabogyóval való ízesítésével jött létre.

Manapság már rengeteg egyéb tartozékot is alkalmazhatnak az előállítást tekintve, azonban szabálynak bizonyul, hogy mindig a boróka kell domináljon, a teljes elégedettséget tekintve. A gin most igazán olcsón, remek minőségben, változatos kínálatból vásárolható meg hazánk egyik legismertebb forgalmazójától, a www.bareszkozok.hu oldalon található cégtől.