Omán valódi különlegesség

Omán nyaralás

Mondhatni, hogy egy érintetlen világ, ahol tökéletesen meg lehet tapasztalni az arab világ hangulatát. Omán nem számít olyan felkapottnak a turisták körében, mivel a nagyobb részüket inkább Dubai vonzza, azonban ennek a helynek pont ez a varázsa.

Természetesen a luxust itt sem kell nélkülöznie senkinek, aki igényt tart rá, viszont itt tradicionálisabb formában élhető át az egzotikus arab hangulat, ami ezt a térséget a legjobban jellemzi. Nincsenek égbe nyúló felhőkarcolók, ember által épített szigetek, így itt betekintést lehet nyerni Omán történelmébe is. A látványosságok közé javarészt a különféle erődök és azok romjai tartoznak. A hotelekből csodálatos kilátás nyílik a hegyekre, illetve a tengerre. Ez egy sokkal zártabb és békésebb világ, ahol még nem érződik olyan nagymértékben a nyugati civilizáció hatása.

Az olajnak köszönhető gazdaság ebben a térségben is megtalálható, viszont Omán mindig is nagy figyelmet fordított a kulturális értékek megőrzésére és a természeti környezetre. Ebben rejlik a különlegessége.