Oktató társasjátékok a tanításban és tanulásban

Oktató társasjátékok
Oktató társasjátékok

Az oktatás, mint fogalom, eléggé száraz és sokszor visszás az érzés, ami hozzákapcsolódik. Ennek ellenére vannak olyan módszerek, amellyel meg lehet fűszerezni az oktatást olyannyira, hogy a gyermek lesz az, aki kéri az ismétlést. Az oktató társasjátékok bevonása a tananyag feldolgozásába igazi élménnyé teheti a tanítás és tanulás folyamatát.

Azáltal kelti fel a figyelmét a gyermekeknek a társasjáték, hogy olyan helyzetet teremt, amiben a társak képességi szintjével össze tudják mérni egy témán belül a sajátjukat. Mindezt pedig olyan játékos szituációban tehetik meg, amire nem mindig van lehetőségük a tanulási folyamat közben.

Így sokkal nagyobb kedvvel vetik bele magukat az oktató társasjátékok által adott lehetőségek változataiba, akár többször is egymás után. Mindezek mellett, a legszebb ebben, hogy közben ugrásszerűen nőhet a tudásuk az oktató társasjátékok témáiban. Természetesen a gyermekek figyelmét a játékok használatának pontosságára fel kell hívni, de a kreativitásukból fakadóan, akár saját szabályokat is kitalálhatnak, ami újabb fejlődési lehetőséget nyújthat nekik.