Miből állnak a szemműtét előtti vizsgálatok?

szemműtétek előtti vizsgálatok
szemműtétek előtti vizsgálatok
Szemműtétek előtti vizsgálatok

A modern orvostudomány módszerei olyan problémák megoldását is lehetővé teszik, amire néhány évtizeddel ezelőtt még gondolni sem mertünk. Tökéletes példa erre a szemet érintő betegség, a szürkehályog kezelése. A látást előbb-utóbb teljesen ellehetetlenítő szürkehelyág műtéttel kezelhető, és mint olyan, alig 10 perc alatt visszafordítható rendellenesség. A valóban villámgyors beavatkozás előtt a pácienseknek egy sor vizsgálaton is részt kell venniük. A szemműtétek előtti vizsgálatok jellege az adott kezelésen is múlnak.

A roppant részletes alkalmassági vizsgálatok segítenek abban, hogy a betegek a lehető legjobb, személyre szabott kezelésben részesülhessenek. Szintén az analízis során derül ki, hogy az egyes pácienseknek a műlencsék közül melyik a legoptimálisabb. Az első vizsgálatra feltétlenül vigyük magunkkal a klinikára a szemüvegünket, a korábban kapott szemészeti leleteket, zárójelentéseket.

Ha az elmúlt évek során belgyógyászati betegségben is szenvedtünk, az azzal kapcsolatos leleteket is készítsük be. A minden részletre kiterjedő vizsgálatnak 3 fázisa van: látásélesség vizsgálat, pupillatágítás és szemnyomásmérés. A szemműtétek előtti vizsgálatok nagyjából 2 órát vesznek igénybe a páciensek idejéből. Azok a személyek, akik nem szemüveget, hanem kontaktlencsét viselnek a mindennapok során, a vizsgálat előre egyeztetett időpontja előtt már ne viseljék!

A keménylencsét távolítsuk el már 3 héttel az időpont előtt, a lágyat pedig 4 nappal. Várakozni egész biztosan nem fogunk, hiszen a páciensek Dr. Nagymihály szakorvos rendelőjében időpont szerint érkeznek. A kiváló renoméval rendelkező szakorvos tanácsát megfogadva érkezzünk kísérővel, hiszen ahogy a fentiekben említettük, az analízis során pupillatágításra is sor kerül, aminek következtében homályos látásra számíthatunk. Amennyiben a szakorvos szükségesnek ítéli, akár további kiegészítő vizsgálatokon is részt kell vennünk a műtét előtt. Ám nem nagy ár ez ahhoz képest, amit a műtéttel nyerünk: a tökéletes látás ajándékát!