Mennyibe kerül egy PCR teszt Budapesten?

PCR teszt
PCR teszt
PCR teszt

A koronavírus-járvány miatt, az emberek pénzügyi és egészségügyi kiadásai egyaránt átalakultak, hiszen míg hazánkban a Covid-19 elleni védőoltásokat ingyenesen meg lehet kapni az egészségügy keretein belül, addig a magánegészségügy területén pénzért lehet elvégeztetni a PCR teszteket. Ezért nem mindegy, hogy mennyi pénzt kell fizetni a vizsgálat elvégzéséért, amikor valakinek ilyen vagy olyan oknál fogva szüksége van erre. Vannak olyan PCR mintavételi pontok Budapesten, ahol hatósági ár alatt is lehet teszthez jutni.

A Margit Laboratórium a Magyarországon elérhető egyik legkedvezőbb áron biztosítja több különböző Covid-19 teszt elvégzését. Jelenleg több mint 25% árkedvezményt adnak a PCR tesztekre, így az eredetileg meghatározott 19 500 helyett mindössze 14 000 Ft a vizsgálat ára. Nagyon gyorsan, 24 órán belül kiküldik a teszteredményeket a páciens által megadott e-mail címre, magyar és angol nyelven.

Ebben a laboratóriumban nem csupán PCR teszteket lehet elvégeztetni, hanem egyéb vizsgálatokat is, mint például a Centaur semlegesítő antitest teszt, az IgG és IgM szerológiai antitestvizsgálat, az antigén gyorsteszt és a Post Covid vizsgálat. PCR teszt elvégzésének céljából nem muszáj a laboratóriumba menni, hiszen lehetőség van arra, hogy a saját otthonunkban végezzék el a szakemberek a mintavételt. Ebben az esetben alacsony a kiszállási díj, Budapesten 6000, Pest megyében pedig 10 000 Ft, de 4 főtől a mintavétel már kiszállási díj nélkül vehető igénybe.

5 főtől a PCR teszt ára tovább csökken, darabjának ára csak 13 500 Ft. Ez sokkal kevesebb, mint a hatósági ár, hiszen a 2020. szeptember 21-én életbe léptetett rendelet szerint, a mintavétel bruttó 2500 Ft, a vizsgálat díja pedig 17 000 Ft. Nos, össze lehet hasonlítani a Margit Laboratórium áraival. Az említett hatósági árat tartalmazó rendelet azt nem mondta ki, hogy ezen összeg alatt nem lehet szolgáltatást nyújtani és ennek köszönhetően vannak szolgáltatók, akik a hatósági ár alatt is elvégzik a szükséges PCR tesztet.