Melyik típusú nyomtató illik jobban Önhöz?

Lézernyomtató vagy tintasugaras? Nem könnyű választani!
Lézernyomtató vagy tintasugaras? Nem könnyű választani!

Számos esetben szükségünk lehet nyomtatóra. Egyrészt sokkal könnyebb és gyorsabb megoldás egy számítógépen bepötyögni bármilyen szöveget és kinyomtatni azt, mint kézzel papírra vetni. Ilyen esetben jelenthet megoldást a lézernyomtató vagy tintasugaras készülék. Mindkét fajtának megvan a maga előnye. Abban az esetben, ha otthoni használatra szeretnénk vásárolni, előnyösebb a tintasugaras, a kompakt mérete és kedvező ára miatt.

Tudni kell azonban, hogy a tintasugaras nyomtatót legalább heti egyszer használni kell, ugyanis a benne található festékanyag hamar beszárad. A minőség a lézernyomtató vagy tintasugaras szerkezet esetében is fennáll. Egy lézernyomtatóba viszont abban az esetben érdemes belefektetni, ha naponta nagyobb mennyiséget szeretnénk kézzelfogható formába hozni.

A tintasugarassal szemben, gyorsabban nyomtat, így ha többen használjuk, nem kell percekig várakoznunk arra, hogy a kollégánk befejezze a munkát rajta, ugyanis gyorsan működik. Ez borsosabb áron kapható, mint a társa, de hosszúúton kifizetődő.