Melegen tart a gyapjú fonal

merino gyapjú fonal
gyapjú fonal
Gyapjú fonal

Mielőtt megrendelnénk az alapanyagot egy kézműves termékhez, döntenünk kell annak összetételéről. A boltokban általában természetes vagy szintetikus eredetű szálakból készült tekercseket választhatunk. A legnépszerűbb természetesen a gyapjú fonal. Más szálakhoz képest rugalmasabb és jobban megőrzi a hőt.

Ezért a leggyakrabban téli ruhák készítéséhez használják. A gyapjú fonalakban nagyon gyakran szintetikus szálak is megtalálhatóak, hogy a késztermékek ellenállóbbak legyenek a tartós viseléssel és az alakvesztéssel szemben. A könnyű tavaszi és nyári ruhák készítéséhez gyakran használnak növényi anyagokból készült fonalakat. Ezek közé tartozik a pamut, a len, a selyem, a bambusz és még néhány más fonal. Az ezekből kötött termékek nagyfokú légáteresztő képességgel rendelkeznek, valamint könnyen felszívják a nedvességet.

Az úgynevezett szintetikus szálak tiszta és kevert formában egyaránt kaphatóak. A szintetikus fonalak kiváló minőségűek és nagyon kényelmes velük a kötés. A kevert szálak nem kevésbé praktikusak, mint a gyapjú fonalak és az árúk is kedvező.