Megkapó hazai pezsgő történet

Pezsgő történet

A nagy magyar márkák története általában érdekes, sokszor humoros. A pezsgő történet aligha marad alul, hiszen elmondható, hogy igazán kalandos. A Törley pedig igazán megragadó múlttal rendelkezik, hiszen keményen állta a sarat a történelem viharaiban. A sikerének nincs sok köze a szerencséhez, hiszen a recept nem más, mint a szakértelem és a kitartó munka.

A cég alapítója, Törley József nemcsak a pezsgőgyártás terén volt tehetséges, de kiváló gazdasági érzékkel is rendelkezett. A pezsgő készítésének a csínját-bínját Franciaországban sajátította el, ahol tulajdonképpen elindult a története, azonban hamar felismerte a magyar tájakban rejtőző lehetőségeket. A Törley pezsgő történet innen már történelem.

1910-re már eléri az évi 2 millió palackos termelést, a zamata eljut Párizstól kezdve Amerikán át egészen Ausztráliáig. Lendületét kissé megtépázza a második világháború, azonban később sikerül újjászületnie és új fényében pompáznia. Ez a pezsgő történet felér egy hollywoodi történettel, de mégsem az, hanem magyar, tehát a miénk.