Kerítés Önre szabva!

Kerítés egyéni elképzelés szerint

Nem szereti, amikor átnéz néha a szomszéd vagy belátnak az utcáról? A megoldás az Ön igényeire szabott kerítés. Elsődlegesen fából, fémből, nádból épültek a telekvédő építmények, de ma már elterjedt lett a betonból, zsalukőből vagy téglából készült telekhatároló is. Mindegyik típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Általában véve az olcsóbb anyagokból készült építmények kevésbé tartósak, több karbantartást igényelnek és rosszabb védelmet nyújtanak. Például a nádból készült térelválasztó élettartama sokkal rövidebb, mint vasból készített építményeké. A minőségi anyagból épült telekhatárolók értelemszerűen több pénzbe kerülnek, viszont tartósabbak és jobban ellátják a feladatukat.

Kevésbé lehet belátni rajtuk, jobban védenek a betolakodók ellen és sok esetbe a telek dísze lehet. Ilyen például a beton, vas vagy tégla alapanyagú kerítés. Ezek után, ha kerítés építésén gondolkozik, vegye figyelembe a saját igényeit, hogy mennyi pénzt szán rá, és válassza ki az Önnek megfelelő telekhatárolót!